Welkom bij KOM à la maison Brussel !

Samen koken, samen eten ! Bij KOM à la maison zijn het de bewoners van de stad die dagelijks een maaltijd koken voor de gasten van ons participatief restaurant. Ons initiatief is uniek in België !

Kom de sfeer proeven in de Veldstraat 46 in Etterbeek !

Wil je komen koken en zodoende nieuwe mensen ontmoeten en een gezellige tijd doobrengen ?

Je kan je inschrijven via dit online rooster of gewoon langskomen tegen 9u/9u30, wij zijn dol op onaangekondigt bezoek en geven je meteen een klusje in de keuken !

Wij zijn open van dinsdag tot vrijdag, en ook op zondag ! De maaltijd wordt om 12u30 geserveerd ! Je kan reserven (niet verplicht, wel aangereaden) op 0456.41.19.74.

KOM à la maison is het eerste participatief en solidair buurtrestaurant van België ! Hier koken bewoners van de wijk dagelijks een lunchmaaltijd, die ze ’s middags delen met buren en ieder die zin heeft om mee te doen. Ons initiatief wil eenzaamheid in de stad tegengaan en het smeden van interculturele en intergenerationele banden stimuleren.

Wij brengen dagelijks duurzame voeding in praktijk : onze groenten komen rechtstreeks van bij de boer. Wij koken ook met onverkochte goederen van de biosupermarkt om concreet voedselverspilling tegen te gaan. Dat is goed voor jouw gezondheid én goed voor de planeet.

Je bepaalt zelf wat je wil betalen voor ons menu met voor, hoofd en nagerecht. Wij hebben berekend dat het ons gemiddeld 10 euro kost om zo’n menu op tafel te zetten. Kan je wat meer bijdragen ? Graag !! Deze concrete solidariteit maakt het voor iedereen mogelijk om mee te doen !

Het restaurant is vooral een ontmoetingsplaats. Open voor heel de buurt om nieuwe mensen te leren kennen. Jong en oud, wie je ook bent en van waar je ook komt.

Want samen aan tafel is leuk !

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes of weten wat de pot shcaft vandaag? Volg ons dan op Facebook en Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Onze kookactiviteiten en voorbereidingen worden georganiseerd in lijn met de maatregelen die het verspreiden van het coronavirus moeten tegenhouden. Voel je je ziek of moet je in quarantaine blijven ? Kom dan alsjeblieft niet en wacht tot je beter bent !